Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kennel SNOWPUG - Pugs in North Norway

"You haven`t live - before you have been living with a pug"

Norway's northernmost FCI registered pug breeder

Et valpekjøp fra Kennel Snowpug

Et valpekjøp fra Kennel Snowpug innebærer en livslang kontakt & oppfølging og du blir en del av "vår Snowpug familie". Det er veldig viktig for meg å ha god kontakt med alle mine valpekjøpere og gjensidig tillit, ærlighet og respekt er en selvfølge. 

Jeg stiller opp for mine valpekjøpere 24/7. Noe som vil si at alle skal kunne føle seg trygg på at de kan kontakte meg med sine problemstillinger - uansett hva det gjelder - der INGEN spørsmål er for små, store, "dumme" eller vanskelige å spørre meg om. 

Jeg håper at de som ønsker seg en mops fra kennel Snowpug - kan lese igjennom informasjonen på denne siden før de henvender seg til meg. Dette slik at de får "ett lite innblikk i" hva et valpekjøp fra min oppdrett vil si og hva det innebærer.

Dersom du ønsker en Snowpug valp må du nok belage deg på en del tålmodighet siden jeg driver et lite oppdrett med få kull i året.

Jeg stiller store krav til de hundene jeg bruker i mitt avlsprogram - på lik linje som jeg gjør til meg selv som oppdretter og til mine valpekjøpere. 

Ingen av mine hunder blir brukt i avl (hanner/tisper) før de har gjennomgått nøye helsesjekker og jeg har fått bekreftet at de er friske fra veterinæne. 

Tispene som blir brukt i avl må MINST være 18 måneder gamle og etter deres 3 løpetid. Alle hundene som brukes i avl er PDE testet med OK resultat, de er også patella sjekket - dette da jeg bare avler på friske individer.

Målet mitt som oppdretter er å avle frem sunne (psykisk så vel som fysisk helse), friske og glade individer med et fint og herlig temperament. Å få frem avkom som kommer til å bli behandlet med mye kjærlighet og omsorg av sine nye eiere. Det er viktig for meg at DU (som valpekjøper) er fornøyd med meg og mine hunder og et av mine mål som oppdretter er at du - hele tiden - skal være trygg på at du gjorde det riktige valget den dagen du valgte en mops fra Kennel Snowpug.

I mitt avlsarbeide er jeg veldig fokusert på å nå mine målsettinger:

Rasen konstruksjon, god helse, livsglede, godt temperament, anatomi og genetikk. Men man bør alltid huske på at det er levende individer vi har med å gjøre med - og på det grunnlaget kan man aldri garantere for resultatene av avlen. 

Jeg stiller store krav til de hundene jeg bruker i mitt avlsprogram - på lik linje som jeg gjør til meg selv som oppdretter og til mine valpekjøpere. 

Hvordan velge ut en valpekjøper? 

Når det gjelder utvelgelse av valpekjøpere så gjør jeg dette iht magefølelsen min og på hvordan kommunikasjon jeg får med de som ønsker seg en valp fra mitt oppdrett. Det er veldig viktig for meg å ha god kontakt med alle mine valpekjøpere og gjensidig tillit, ærlighet og respekt er en selvfølge. Alle skal føle at de kan kontakte meg når som helst med sine spørsmål og det de eventuelt måtte lure på - uansett størrelse og problemstilling - ikke noe er for lite, stort eller for dumt å spørre om!!

På denne måten ivaretar jeg meg selv som oppdretter og deg som valpekjøper på best mulig måte.

Jeg er ikke en tilhenger av "de såkalte ventelistene" da jeg vet at mange dessverre står på disse ventelistene år ut og år inn uten å få den hunden de ønsker seg. Jeg prioriterer de menneskene som viser STØRST interesse for hundene mine og for rasen.

Da det kan være en del som ønsker seg valp fra samme kull så lover jeg ingen noen valp før at de er født - dette da man aldri vet hvor mange som kommer og hvilke kjønn det blir. Noen mennesker ønsker valp fra en spesifikk linje/kombinasjon og setter seg opp på valp på disse kullene.

Siden det innimellom kan gå lang tid mellom hvert kull er det ikke alle som har den tålmodigheten med at de venter på at det skal bli født Snowpug valper og i mellomtiden skaffer seg en valp fra et annet sted, noe som er helt ok.

Det viktigste for meg i utvelgelsen av valpekjøpere er at man har en god kommunikasjon og at jeg har en god følelse på at det er de rette menneskene for mine valper. At disse kan gi valpene mine er kjærlig hjem med mye omsorg, glede, oppfølging og rent generelt gi hunden det den har behov for. 

Krav til mine valpekjøpere

 • Du må kunne garantere at du vil ta veldig godt vare på valpen
 • Gi valpen et trygt & kjærlig hjem
 • Være villig til å ha livslang kontakt med oppdretter
 • Hvis du ikke kan beholde hunden må du kontakte meg snarest mulig (uansett grunn)
 • Hvis hunden blir syk - kontakt meg så jeg får vite om det, kanskje jeg kan bidra med noe
 • Hunden skal være Veterinærforsikret HELE sin livstid
 • Vaksineprogrammet skal vedlikeholdes - revaksineres årlig

På bildet er hannen "Scott" - Snowpug's U will Never be Alone - som bor sammen med min sønn Tor-Gunnar. Bildet er tatt i Mars 2020 - rett etter "Scott" sin 3 års dag. 

Når valpen er leveringsklar

 • Er den rundt 9-10 uker gammel
 • ID-Chip merket (ISO-standard)
 • Har den utstedt EU-Hundepass 
 • Vært ormekurbehandlet
 • Stamtavle registrert i Norsk Kennel Klubb (eventuelt Export Pedigree)
 • Kjøpekontrakt utarbeidet av Norsk Kennel Klubb og Kennel kontrakt
 • Helseattest fra veterinær som ikke eldre enn 10 dager
 • Teppe med kjente lukter, en leke + evt. tyggeben
 • 1 kg Royal Canin Valpefôr
 • Stort informasjonshefte med mye informasjon om rasen, helse, stell, valpetid o.l utarbeidet av oppdretter
 • Ulike produkter fra Optima pH som er et selskap som produserer pH vennlige produkter tilpasset normal floraen til hundens hud og slimhinner (brukes av mange veterinærer)
 • Diverse annet
 • Forsikring mot "skjulte-feil & mangler" i 5 år i forsikringsselskapet AGRIA

Dersom du etter å ha lest informasjonen ovenfor og ønsker en mops fra Kennel Snowpug er du hjertelig velkommen til å sende meg en e-post der du forteller litt om deg selv, dine ønsker og tanker for en fremtidig Snowpug valp.

Mona Helen Gunnarsdotter Bergheim

Velkommen med din henvendelse!!

En trist historie om avlstispen min "Selma" - Snowpug`s No More Tears born 18.05.2013.

Å være oppdretter er ikke alltid "en dans på roser" og man kan oppleve veldig triste ting. Det jeg skal skrive om nå har satt dype spor i meg og er noe som aldri vil bli glemt.

Jeg skal nå fortelle om tispen min "Selma" og hva som skjedde under hennes siste valpekull.

Bildet er av min kjære tispe "Selma" med en av hennes fem valper født 27.03.2017.

"Selma" var en fantastisk tispe som VIRKELIG gikk opp i "mamma-rollen" - og hun ELSKET å være mor og ta vare på valper. Det spilte ingen rolle om det var hennes egne eller andres valper - hun tok vare på de små uansett - dette da hun simpelthen som elsket valper.

Dessverre mistet jeg "Selma" brått 2 dager etter denne fødselen. Hun fikk melkekramper (eklampsi) som utviklet seg EKSTREMT raskt. Fra det første tegnet til hun var borte, tok det bare 2 timer. Helt ufattelig....

Eklampsi kommer fra lave kalsiumnivåer i blodet. Kort fortalt betyr dette at kroppen tar det viktige kalsiumet ut av blodet til moren for å produsere melk til valpene. Eklampsi trenger ikke være dødelig hvis hunden får veterinær hjelp raskt, men siden "Selma" ga så mye av seg selv til valpene - nådde vi ikke frem veterinæren (jeg ga kalsiumtilskudd - men det var ikke nok til å holde på henne).

"Selma" døde i fanget mitt på turen til veterinæren. Dette var en forferdelig opplevelse - å føle seg så hjelpeløs og ikke minst se hunden din dø i fra deg mens du er på vei for å få hjelp - var direkte traumatisk og noe som aldri vil bli glemt. 

Tilbake satt jeg med 5 valper som var 2 dager gamle og som nå var uten mor. Jeg hadde ikke så mange valg og jeg bestemte meg med en gang at jeg skulle gjøre ALT som var i min makt for at alle 5 skulle overleve. Det var noen forferdelige tunge uker uten søvn og med mye stress og engstelighet. Mot alle odds gikk dette bra og jeg fikk "igjen" for alt det jeg gjorde for at valpene skulle overleve - alle 5 levde opp til å noen flotte små mopser. 

Det var en selvfølge at vi skulle ha noen av disse valpene selv slik at vi kunne bringe "Selma`s" linjer videre, så vi beholdt tispen "Klara" - Snowpug's Unbelievable Silver Rose - og hannen "Scott" - Snowpug's U will Never be Alone. 

Det viser seg at med iherdighet, pågangsmot og troen på at man IKKE MÅ gi opp - så kan man klare det utrolige. Jeg er takknemlig for at jeg var tro mot meg selv og stolte på min avgjørelse - da det ga uttelling i at alle overlevde.